Хотелите на Роналдо станаха болници. Какво правят правителствена и ”звездите” тук?

0
290

Световната футболна звезда Кристиано Роналдо се включи по изключителен начин в борбата с коронавируса. Нападателят, подобрил десетки рекорди в спорта, преустрои хотелите си в Португалия във временни болници, където да бъдат настанявани и лекувани заразените от опасната болест.

Всички разходи по престоя и лечението на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите е поето от играча на „Ювентус“, съобщават световните медии.

Много важно в случая е, че стъпката е предприета без рекламен шум и ПР акции. Роналдо просто пуснал съобщение в социалните мрежи, в което призова да се следват стриктно инструкциите на медицинските институции.

„Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас“, написа именитият спортист.

„Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго“, написа още Роналдо.

Постъпката на футболиста е добър пример за хората с финансови възможности у нас. Някои от тях засега се интересуват единствено от възможността да освободят своя бизнес, магазини и офиси от ограничителните мерки.

Кабинетът досега не казва нищо за ролята на Правителствена болница в борбата с коронавируса. Тя ще продължи ли да е луксозно здравно заведение за властта с неограничен ресурс или ще бъде достъпна и за обикновените хора, които имат нужда от медицинска помощ? Всички погледи са фокусирани върху държавните и общински болници, там екипите работят денонощно, но какво се случва в Правителствена и частните болници – не знаем.

Певицита Тони Димитрова вече даде пример с действията си да помага на хора, които нямат възможност да пазаруват или да си купят лекарства. Може би има и други примери, но т.нар. звезди, които дефилират по медиите засега се ограничават с даване на акъл. Башар Рахал пък призова да се повтарят филми с негово участие и на негови приятели по телевизията, да ги гледали зрителите като си стоят вкъщи…

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук