Казанлък празнува!

0
2366

Под мотото „Погледни през балкона и празнувай“ Казанлък посреща 5 юни. Празникът на града започна пред Общината с издигане на знамето на града.

Тържествен водосвет за благоденствието на казанлъчани в родния си град отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие с казанлъшки и старозагорски духовници: “Да бъдем благословени и винаги да помним нашето свято родно място!“, пожела Дядо Киприан.

Официалната церемония се състоя с участието на представителна рота и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада, начело с командир бригаден генерал Деян Дешков.

По обяд Община Казанлък ще поздрави жителите за празника на града с пищно цветно пано от 72 000 рози пред Музея на розата в парк „Розариум“. Тук ще бъдат Царица Роза 2020 Мария Петрова, нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Кръстева, както и останалите участнички в конкурса тази година. Розата ще бъде изобразена от свежо набран розов цвят от Долината на розите, за да усетят посетителите аромата на уникалната роза Дамасцена, издигната в култ и в онлайн Празници на розата в Розовата долина, които през тази година се провеждат за 117-и път.

Над небето на Казанлък ще полетят стотици цветни балони. Предстои и коронясването на новата Царица Роза.

В условия на паднемия от Ковид 19 Казанлък все пак празнува, макар и от вкъщи.

Честит празник!

Коментари от Фейсбук