Прощаването с Вики и Цанко, загинали в зверската катастрофа снощи, ще е утре

23-годишната Виктория Гьонева и 22-годишният Цанко Павлов, и двамата от Казанлък, загинаха нелепо снощи по пътя за Стара Загора при зверска катастрофа.

Младежи от Казанлък загубиха живота си на пътя. Причината – ромска каруца?

Отлично осведомени полицейски източници разказаха за Пресс ТВ, че вероятната причина за жестокия инцидент е ромска каруца. Това е и основната версия, по която работят криминалистите.

Виктория и приятелят й пътували с „Фолксваген Голф“ за Стара Загора, когато малко след 19:00 часа между селата Ягода и Тулово, на прав участък в двупосочното движение, Цанко в последния момент забелязал двуколка, теглена от кон. Каруцата не била сигнализирана, а в тъмното шофьорът не видял движещата се вдясно по пътното платно талига. Той завил рязко вляво в опит да избегне удара с двуколката, навлязъл в насрещното движение, когато се случил и фаталният сблъсък с идващият от Стара Загора „Мерцедес“.

Полицейски фактори заявиха за Пресс ТВ, че има свидетел на мелето. Очевидецът споделил, че въпросната двуколката изчезнала в посока Тулово, секунди след катастрофата. Тя била изработена от тръби и нямала никакви светлини.

Днес край казанлъшкото село Черганово имало нерагламентирано състезание на конски впрягове, като няколко агенции съобщиха, че при опита на полицията да го разтури, ромите не се подчинили.

На кадрите се забелязва подобна двуколка, която очевидно е пригодена за „състезания“.

Роми се състезават с каруци край Казанлък, полицията ги разпръсва

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поклоненията пред без време отишлите си млади хора ще са утре. Прощаването с Виктория ще е от 12:00 ч.  в ритуалната зала на казанлъшкото гробище, а с Цанко от 13:15 ч. в Куленската църква.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram