В Мъглиж: Алексиева и Господинов-две позиции, едно уволнение

Кметът на Мъглиж Господин Господинов: Уволних Алексиева за непригодност

gospodinov

„Уверявам ви, че няма нищо политическо в уволнението на Алексиева. В последно време тя не се справя като зам.кмет с възложените й задачи”, изтъкна кметът на Община Мъглиж Господин Господинов, след като отстрани от работа Делка Алексиева. С днешна дата Господинов прекрати договора на заместничката си по хумантираните дейности.

Преди три години Алексиева и Господинов бяха конкуренти в кампанията за местните избори като кандидати за кмет. Спечели Господинов, който подчертава днес пред Пресс тв: „Бяхме опоненти, но аз направих жест и я взех за заместник. Обичайно общината ни има двама зам.кметове, но аз предложих още един, за да назнача Алексиева. Неотдавна й възложих изготвянето на писмен доклад как да се намерят пари за ремонт на детската градина, която е в отчайващо състояние. Делка Алексиева и до момента не ми е представила доклада. „.

Кметът Господин Господинов обвинява ексзаместничката си, че не работела по европейските програми с изключение на един проект „Помощ в дома”. Той коментира още, че имала политически залитания от НДСВ към ББЦ.

На въпрос на Пресс тв дали ще намери човек за овакантеното място на Алексиева, кметът Господинов отговори, че ще мисли след изборите на 5 октомври дали да назначи някого.

 

Уволнената зам.кмет Делка Алексиева: Опитаха да ме принудят да работя за ГЕРБ

delka-768x576

„Поискаха от мен да работя за ГЕРБ в предизборната кампания”, заяви пред Пресс тв уволнената вчера от длъжността зам.кмет на Община Мъглиж Делка Алексиева. „Условието бе да се откажа от ББЦ, за да остана на работа”, посочи още тя.

Алексиева днес изнесе вещите си от сградата на мъглижката администрация. Договорът й е прекратен с дата 24 септември на основание на член от закона за местното самоуправление, който касае едноличното назначаване и уволняване на заместниците от общинския кмет.

„В прекратяването на договора няма мотиви”, коментира Алексиева и допълва: „Изгониха ме по политически причини, тъй като отказах да участвам в предизборната кампания на ГЕРБ. Аз съм общински председател на ББЦ и няма да играя за друга партия. Обвиниха ме в какво ли не, но истината е, че си разчистват пътя за местните избори догодина. Аз съм ресурсен учител в Стара Загора и от утре се връщам като такъв на работа.”

Вече бившият зам.кмет Алексиева твърди, че от известно време е била изолирана от общинските дела. Кметът Господинов не й възлагал задачи, пренасочвал ги към колегите й. Всячески й било показвано, че той не желае нейната причастност към работата на общинското ръководство.

„Подписах си уволнението без никаква съпротива. Мисля, че кметът Господинов не очакваше, че няма да реагирам. Бях подготвена, че ми готви отстраняването. Но продължавам напред и ще се срещнем на следващите местни избори. Да, ще се кандидатирам през 2015 г.за кмет на Община Мъглиж”.

Алексиева е сигурна кой ще я замести на поста зам.кмет веднага след парламентарните избори.

Ръководството на България без цензура още вчера било запознато с уволнението на Алексиева, както и лично лидерът Николай Бареков. От ББЦ-централата реагирали остро с изявление на партийния сайт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram