Йоана Фильова от ГЕРБ с 0 преференции в Шейново, но с 4 в Драгомъж

Йоана Йончева – Фильова, издигната от структурата на ГЕРБ – Казанлък за кандидат за евродепутат, на 26 май е получила 1 892 преференциални гласа.

Дамата, която е търговски директор на семейната фабрика за рециклиране на пластмаса в казанлъшкото село Шейново, е получила точно нула гласа в двете СИК на същото селище.

В Шейново, където ДПС взе 182 гласа, БСП – 101, а ГЕРБ остана на трета позиция с 64 гласа, Фильова не е разпозната като местния претендент за Европарламента. Там преференциално са предпочетени герберите Лиляна Павлова, Андрей Ковачев, Александър Йорданов, Младен Шишков, Камен Костов и най-много Николай Диков.

Затова пък госпожата е харесана и удостоена с преференции в Симитли, Перник, Търговище, Горна Оряховица. В последните два града има съответно по 9 и 8 преференции пуснати в урната за нея.

Фильова е предпочетена още и с преференции, макар от 2 до 5 броя, и в села с екзотични имена като: Яхиново, Чирен, Малко Йонково, Дъбова махала, Долно Церовене, Лудогорци, Върбица, Цонево, Суворово, Крива бара и пр. Това показват протоколите с резултатите от вота на официалната страница на ЦИК.

Например в село Драгомъж /Разградска област/ от 292 души с право на глас и гласували 161 човека, от тях 61 за ГЕРБ, Йоана Фильова се е сдобила с 4 преференции /на снимката горе/.

Народната любов е огряла с преференции несполучилата кандидатка от Казанлък още в Сливен, Ихтиман, Годеч, Хасково, Поликраище, Паламарца, Рисиманово, и дори в Любляна /Словения/.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram