Спряха флашмоб против хвърчащи по коли камъни в Казанлък

Група казанлъчани, които организираха чрез социалната мрежа Фейсбук флашмоб „Да спрем летящите камъни“, са подписали вчера и днес полицейски разпореждания, че ще спазват закона и няма да подбуждат с действия към расова, национална и етническа вражда, както и чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Събитието бе насрочено за днес от 17:00ч. пред сградата на община Казанлък и според организаторите трябваше да привлече вниманието на градската управа към един ескалиращ проблем – хвърчащи по преминаващите автомобили камъни и внезапно изскачащи деца на пътното платно на бул.“Александър Батенберг“, в участъка от магазин „Изток“ до бензиностанция ОМВ.

От общинска администрация не са издали разрешение за провеждането на флашмоба.

От полицията са били търсени на работните им места, по домовете или са привикани в районното управление хора, които открито са потвърдили участието си във Фейсбук.

Издирените от полицията са се подписали под разпорежданията, които по своята правна същност са принудителни административни мерки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram