Избягалият шофьор-убиец на жена в Стара Загора обжалвал ареста си

Пловдивският апелативен съд ще решава днес мярката за неотклонение на шофьора Ангел Донев, обвинен в убийството на жена на пешеходна пътека в Стара Загора, съобщава starazagora.topnovini.bg.

На 1 март Старозагорският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” за 51-годишния Ангел Русев Донев от Стара Загора, решението е обжалвано пред Апелативния съд.  Донев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал.4 от Наказателния кодекс, за това, че на 11 февруари т.г. в Стара Загора при управление на  „Фолксваген Пасат” нарушил правилата за движение по пътищата  и причинил по непредпазливост смърт на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго, освен това е избягал от местопроизшествието, деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай.  За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 20 години.

Донев е задържан на 26 февруари  в дома си в кв. „Кольо Ганчев”. В гаража на къщата му е намерен и автомобилът, с който е извършено престъпленито – черен „Фолксваген Пасат”. Той работи като охранител в звено „Общинска охрана”.   След катастрофата той продължил да  ходи на работа и се опитал да прикрие следите по автомобила.

Припомняме, че на 11 февруари около 6.49 часа сестрите Недка Ж. на 66 г. и Пенка Ж. на 61 г. пресичали бул. „Славянски” в посока север – юг по пешеходна пътека. По същото време в посока запад – изток се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат”, черен на цвят, управляван от Ангел Донев. Лекият автомобил ударил двете пешеходки, като след удара не спрял, а продължил движението си и избягал от местопроизшествието. В резултат на удара на място е починала Недка Ж. , а Пенка Ж. е откарана в УМБАЛ ”Проф. Ст.Киркович” в Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram