Търсят Чаушев да му връчат заповедта за уволнение, той се крие

Заповедта за освобождаване от длъжност все още не е връчена на вече бившия директор на Института по розата в Казанлък доц. Георги Чаушев, научи Пресс ТВ от свои източници.

От 1 февруари, когато новият директор доц. Ганка Баева застана начело на Инстититута, Чаушев /на снимката/ не може да бъде открит, потвърдиха отлично осведомени. Официално той е в болнични, но сред бившите му подчинени се носи упорита мълва, че се укрива по ред причини. Една от тях е вероятното завръщане на работа на Страхил Асенов, който бе главен финансов контрол и ревизии, преди да бъде уволнен в края на миналата година. На 2 ноември той не бе допуснат до работното си място от ексдиректора, а до вечерта бе отстранен.

Според запознати Асенов притежава документи за десетки злоупотреби на Чаушев и кликата около него. Това била и причината главният контрольор да бъде освободен дисциплинарно.

За две години като директор Чаушев уволни близо 15 души, основно от научното звено, а Институтът плати десетки хиляди левове за обезщетения по спечелените дела от отстранените служители.

След скандалното уволнение на Асенов от Селскостопанската академия реагираха и договорът на Чаушев бе променен на временно изпълняващ длъжността директор, след това бе обявен конкурс за позицията, който доц. Баева спечели през януари т.г.

Новият шеф на Института наследява тревожен психоклимат сред екипа, който иска незабавна ревизия на дейността на мениджмънта последните две години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram