Новини от вас: Работещите на етаж 4 в Поликлиниката живо се интересуват каква ще е съдбата им?

Здравейте, всички работещи на етаж 4 в Поликлиниката живо се интересуват каква ще е съдбата ни?

Говори се, че ще ни изхвърлят от работните ни места, защото общината има намерение там да направи кардиология с лекари от Перник???

Никой нищо не ни е казал

ред.бел.Зададохме въпросите на хората от Поликлинаката към Община Казанлък, очакваме отговори, след което ще ви информираме

Все още няма официална информация. Това се тиражира по казанлъшки сайтове:

Високотехнологична кардио клиника може да бъде разкрита в Казанлък

Председателският съвет на Общинския съвет в Казанлък бе запознат с предложението отправено към кмета на общината Галина Стоянова за разкриването на Кардиологичен център в Казанлък, каза председателят на Общинския съвет Николай Златанов. Той поясни, че по желание на някои от членовете на Председателския съветет е изискана допълнителна информация от дружеството, чието е предложението, удостоверения, от които е видно, че създаването на новото здравно заведение няма да ощети бюджета на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. „Всеки момент се очаква отговорът, след което в най-кратки срокове ще бъде стартирана и процедурата за разкриването на такъв център в Казанлък. Тази клиника ще бъде на много високо технологично ниво. Тя няма нищо общо с работата на общинската болница в Казанлък. В този смисъл тя няма да бъде и неин конкурент“, поясни Златанов.

Той подчерта, че въпросът с обезпечаването на новия център със специалисти тревожи основно управителите на двете общински здравни заведения в Казанлък – болницата и поликлиниката. От фирмата е получено уверение, че представителите на новата клиника са готови да подпишат споразумение, което да обхване определен срок, в който въпросният център няма да има право да наема медицински състав от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. „Важно е да преценим рисковете за здравните заведения в Казанлък от една страна, тъй като съществуването им е от първостепенна важност. От друга страна, да позволим на нашето население и на съседните четири общини – Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево да се ползват от една високотехнологична услуга, която касае сърце-мозък, както се нарича здравното заведение и в крайна сметка, те да бъдат оперирани в Казанлък при нужда, а не да ходят до София“, подчерта председателят на ОбС в Казанлък

Здравното заведение ще бъде разположено на четвъртия и петия етажи на Поликлиниката, като ще има обособен самостоятелен вход и няма да пречи на дейността на Поликлиниката. За дейността на този Център ще бъдат използвани отделни лаборатории, които са в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram