Нинова към премиера: Вие хвърлихте много пари да ме смените от поста предсесател на БСП!

0
486

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха в остър сблъсък на тема „оставки“. 

След като прочете силно критична декларация от името на ПГ на БСП и изброи всички скандали във властта от последния месец Нинова поиска оставката на премиера Борисов и на правителството от името на 1 милион българи, които са гласували за БСП и 80 депутати в парламента.

Залата зажужа, а някои депутати от ГЕРБ подвикнаха на Нинова, че не може да поиска оставката на премиера.

„Борисов не може да ми оспорва правото да му искам оставката, защото говоря от името на 1 милион българи, които са подкрепили „БСП за България“, подчерта лидерът на БСП .

„Малко объркахме питането с декларацията, но г-н премиер, не можете да ми оспорвате правото да ви искам оставката като правителство и вашата. Аз не говоря тук в лично качество. Говоря от името на 1 милион българи, които са подкрепили БСП за България“ и тя е тук с 80 народни представители. Не отнемайте на тези 1 милион българи правото да имат мнение, различно от вашето и да ви искат оставката“, каза Нинова от трибуната.

„Разбира се, че имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от вас два пъти съм си давал оставката и съм напускал управлението и народът ме е връщал след това. Два пъти! А вие излъгахте този 1 милион, че ще си я подадете. След една седмица казахте: „Няма да си я дам“. Има една хубава поговорка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва. Думата „оставка“ от Ваша страна, когато я употребявате, винаги трябва да се сещате за това, което направихте вие“, отвърна премиерът

„Излъгах не 1 милион българи, а премиерът Борисов и няколко бизнесмени в България, които искаха да ме отстранят като председател на партията“,  скочи веднага Нинова и попита дали иска премиерът да чуе от нея къде и кога е ставала заверата за нейното сваляне от лидерския пост на БСП.

 
Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП. Искате ли да ви кажа колко пари хвърлите в този процес? Не българските граждани, гласували за БСП, а вас уважаеми и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани. Съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не скоро време“, изтъкна лидерът на партията. 

Корнелия Нинова коментира обвинението на премиера Бойко Борисов, че БСП се дразни на избора на Мария Габриел за зам.-председател на ЕНП. „Не сте прав, не се дразним, когато българи са на високи постове. Това е признание и за България. Дразним се, когато в тази беднотия харчите парите на хората за личните си и партийните си цели. Това са две много различни неща“, обясни още Нинова. 

По отношение на Шенген тя изтъкна, че причината, за да не влезем в тази зона е корупцията на правителствата на Бойко Борисов.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here