Липсваща клауза в нотариален акт остави СДС на улицата?

36
8198

Защо СДС вече няма офис на ул.”Скобелевска”?

Как партийният имот стана частен?

Има ли подмяна в съдържанието на документите за собствеността на партийните имоти на СДС в Казанлък?

Защо е нарушена грубо волята на дарителите, купили някога имотите?

 

През месец май тази година централата на СДС в София изпитва остра нужда от средства. Тя трябва да разплати спешно кредити. Николай Александров, като председател на общинската организация в Казанлък, е помолен да помогне, разказа самият той. Александров дава 20 000 лева на Националния съвет, оттам пък му прехвърлят собствеността на офиса на СДС на ул.”Скобелевска”. Така

Николай Александров става едноличен собственик на офиса на СДС

в центъра на Казанлък и не го крие. Разказва, че Националният изпълнителен съвет на СДС спешно се нуждаел от пари. За наложителната нужда от средства и за сделката в града на розите потвърди и гл.секретар на СДС Филип Кирев.

Хардлайнери от казанлъшкото СДС се вълнуват за начина на продажбата на синия офис на ул.”Скобелевска” и превръщането му в частна собственост на сегашния председател на партията  Николай Александров. За вече частния имот на Александров на знаковата улица и символ на някогашната сила на СДС, бивши седесари твърдят, че е

погазена волята на дарителите, закупили СДС офиса с волни пожертвования

някога, в далечната 1995 г. Гневът на сините ветерани идва от изричната клауза в договора при покупката преди 19 години, която задължава купувачът при евентуална продажба в бъдещ период, да го предложи първо на Община Казанлък на базисни цени към датата на продажбата. Старите активисти твърдят, че при търгуването на офиса тази пролет клаузата е била пренебрегната. И това е грубо нарушение на договора.

dog

През септември 1995 г. СДС и БСП се сдобиват със свои имоти в Казанлък

И двете, като водещи в България партии, получават правото да имат офиси, които пък от своя страна общините да им отпуснат. По време на мандата на кмета Бончо Сарафов /1991-1995 г./ СДС получава два имота-единият-клуба на ул. „Скобелевска”, а другият в стара и неподдържана сграда, пак на пъпа на града, на ул. „Искра” /срещу читалище „Искра”/. От своя страна БСП също е уважена с имоти.

Нещо повече, имотите те са продадени на местните партийни централи с договори, при които нотариалната форма не е задължителна.

Бончо Сарафов буквално в последния месец от своето кметуване

сключва сделките с доминиращите тогава политически сили.

„На СДС продадох стаята на ул. „Скобелевска” със съгласието на собствениците на къщата. Тогава те можеха да си върнат имота по закона за реституцията, но бяха големи демократи и направиха отстъпка в името на демокрацията”, каза за Пресс тв Сарафов.

Общата стойност и на двата имота на СДС през 1995 г. е около

310 000 лева неденоминирани пари. Днешни 31 000 лева.

От тях  3 200 лв. на офиса на „Скобелевска”, на „Искра” цената била 27 хил.лв.

„Пари навремето събрахме от местни симпатизанти. Включително и аз дадох”, разказа още Сарафов.

„Аз движех всичко по покупката, имах срок два дни да събера парите и пълномощно от Иван Костов”, спомня си тогавашният лидер на СДС в Казанлък Крум Владев.

За закупуването по около 400 долара вадят СДС активистите Васил Илиев-вече покойник, Дешка Минчева, Ваня Борисова, Нанчо Видев, Петър Папазов и Крум Владев, потвърди за Пресс тв Дешка Минчева.

За попълване на сумата прибавили и членски внос и други по-дребни дарения. Част от средствата дават няколко човека, но като заем, с идеята, ако имуществото се ползва като търговски обект някога в бъдеще, да си върнат обратно парите.

На 23 октомври 1995 г. чрез Договор за продажба на държавен недвижим имот СДС се сдобива с двата офиса.

В договора е включена клаузата, задължаваща купувачите при евентуална продажба в бъдещ период, да го предложи първо на Община Казанлък на базисни цени към датата на продажбата. С едри букви е написано, че нотариална форма на този договор не е необходима. „Включихме тази клауза неслучайно, а договорът беше изготвен така, че да не може в бъдеще чрез нотариален акт да бъде подменено съдържанието му. Искахме да се застраховаме от злоупотреби напред във времето”, категорични са и Бончо Сарафов и Крум Владев.

Договорът има силата на нотариален акт

се вижда от оригинала, кой то откри екипът на Пресс тв. Видно е и, че бъдещ купувач трябва да го предложи първо на Община Казанлък, ако е решил да го търгува.

Години по-късно, когато председател на сините в града е Николай Александров, към имота на СДС на ул.”Искра” интерес проявяват местни бизнесмени. Всъщност СДС е собственик на част от площта, която предприемачите Спас Спасов-Спенса и Йордан Василев се стремят да придобият. Според Александров той лично се възпротивил на продажбата на партийния офис на „Искра”. Откъдето започнали проблемите му със гореизброените съпратийци-дарители и заемодатели. Очевидно те са влезли в

тайни преговори за продажбата с предприемачите,

 

предполага Александров, защото сградата на СДС все пак е продадена, а дарителите получават по 10 хил.лева обезщетение. За броените пари компенсация имало документи, доказващи това,  разказва още Александров. Той по това време е отстранен от ръководството на СДС, а местната партийна структура е със служебен председател. Николай Александров смята, че е бил съзнателно и тенденциозно държан настрани, за да не участва в сделката.

„Мислехме да правим заведение в бъдещата страда, която щеше да се строи срещу читалище „Искра” и оттам да върнем заемите, дадени някога за купуването на офисите, но като се разбра че Николай Александров иска да замени имота с някаква стая, написахме писмо до централата с нотариална покана да ни бъдат възстановени заемите и те ги върнаха.”, уточнява Крум Владев и потвърждава, че

 

заемодателите са били удовлетворени с по 10 хил.лева от

 

предприемачите и нови собственици на сградата. Новото здание срещу читалището построява фирма на Тодор Колев. СДС получава част от 204 кв.м от постройката. Заемодателите са взели компенсация, но остават и дарители и когато Николай Александров купува на името си офиса на СДС на ул.”Скобелевска” те реагират остро. Питат защо не е спазена клаузата и

не е предложено владението на „Скобелевска” на Общината?

Офисът на СДС е прехвърлен на името на Николай Александров тази година чрез нотариален акт. От НИС на СДС Филип Кирев потвърди, че за собствеността на партията в Казанлък в централата разполагат само с този нотариален акт и любезно го предостави на Пресс тв. Той категорично заяви, че в централата в София не разполагат с други документи за собствеността на СДС на „Скобелевска” в Казанлък. Кирев не знаеше за наличието на договор от 1995 г. и за специалната клауза в него. Договорът е изготвен тогава в три екземпляра-един за СДС, втори за Община Казанлък и трети за общинската фирма „Балканинвест” ЕООД. От нотариалния акт се вижда, че е констативен, изготвен е през 2007 г. в Казанлък въз основа на представен Договор за продажба на държавен имот от 23.10.1995 г.

Notar akt

В нотариалния акт няма упоменаване на задължителната клауза

от оригиналния договор. Той е само констативен и установява собствеността на СДС на „Скобелевска”. Точно с този нотариален акт, обаче, пълномощникът на СДС-Николай Александров успява да прехвърли офиса на свое име тази година, откри Пресс тв. Офисът не е бил предлаган първо на Община Казанлък за обратно откупуване, както повелява задължителната кауза. Това потвърди кметът Галина Стоянова:

„Не е предлаган на Общината за купуване офисът на СДС

на ул.”Скобелев”. Дори не знам за какво става въпрос”. Александров не отрече, че е извадил нотариален акт през 2007 г., но не можа да си спомни дали е носил договорът от 1995 г., без който няма как да се състави актът. „Минали са седем години, помня ли какво съм носил. Може да съм извадил екземпляр от общината. Не съм приемал с протокол архив на СДС, когато станах председател. Архив нямаше, когато встъпих в тази позиция, дори в касата липсваха 500 лева. Не съм виждал договора от 1995 г.”, коментира Николай Александров. Той не можа да уточни защо му е потрябвало да съставя нотариален акт въз основата на въпросния договор през 2007 г., след като това въобще не е било нужно. И защо не е включена задължителната клауза и воля на дарителите.

Александров има бели петна в паметта си за периода преди 7 години, сините хардлайнери твърдят, че това е съзнателно и дългоподготвяна далавера.

 

Коментари от Фейсбук

36 КОМЕНТАРИ

 1. Вземете заема сега в рамките на 48 часа

  Добър ден

  Искате ли да бъдете предприемач, започнете проект или си купите апартамент или сте във финансова корекция, помощта ви идва сега, загубили ли сте мечтата си, опитвате се да се приготвите, не позволявайте на мечтите си да умрат, свържете се с господин Фред още, за бърз и надежден заем.
  Ние предлагаме този вид заем по-долу:

  1 бизнес заем
  търговски
  заем 3-ти апартамент

  заем 4. авто

  заем 5. автозаем и др.

  Ние предлагаме заеми за сериозни и искрени клиенти, които са готови да ни сътрудничат с лихва от 3%, варираща от 100 000,00 до 500 000 000 000,00.

  Свържете се с нас бързо чрез електронната ни поща (fredmorefinance@gmail.com)

  (Fredmorefinance@hotmail.com)

  Номер на тезата: +919654763221

  подписан

  директор

  Мистър Фред повече

 2. Здравейте, Казвам се Шарлот Мюлер, аз съм германец и съм генерален мениджър на заемната фирма Moon Light. Имате ли нужда от бърз, дълъг или краткосрочен заем със сравнително нисък лихвен процент от 3%? Затруднява ли те тази икономика тази година? Ние предлагаме безопасни и сигурни заеми, изпратете ни имейл на (moonlightloanfirm@gmail.com)

 3. Искате ли да заемате пари? ако отговорът е „Да“ Свържете се с нас по електронна поща: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Оферта за заем.

 4. Добър ден
  Имате ли нужда от заем, за да платите сметките си? Имате ли нужда от личен или бизнес заем? Имате ли нужда от заем за други цели или имате нужда от заем, за да инвестирате във фабрика Бизнес компания? Ако е така, свържете се с нас днес за заем в предоставената E_mail … {donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com} Ние предлагаме най-големия заем от 100 милиона долара и ние предлагаме кредити в паунда, долари и в евро до 5,000,000.00. Предлагаме заем от 2% за период от 1 до 30 години. Ще ви дадем два месеца гратисен период преди да започне месечното плащане. …. моля, свържете се с нас чрез E_mail по-горе.
  С Най-Добри Пожелания
  Доналд Лий.

 5. Здравейте, Отчаяно се нуждаете от заем? Би ли ви лишен от заем от вашата банка или някоя финансова фирма? Имате ли нужда от финансова помощ? Нуждаете ли се от заем, за да изплатите вашите сметки или да купите жилище, или да консолидирате дълга си и да сте дълг? Искате ли да имате собствен бизнес и имате нужда от помощ за финансов заем?

  Ако отговорът ви е „да“, трябва да спрем финансовите ви затруднения. Свържете се с нас сега, за да получите желания заем.

  Независимо от кредитния Ви рейтинг, ние сме гарантирани да предоставяме финансови услуги на нашите многобройни клиенти по целия свят, защото сме тук, за да помогнем, а не да навредим на никого.

  С нашите гъвкави пакети за кредитиране, кредитите могат да бъдат обработени и прехвърлени на кредитополучателя в най-кратки срокове.

  Свържете се с мен сега по имейл: (immaculatecashloan@gmail.com)

  Забележка: 100% надеждно заемно предложение и без такса за аванс.

  Много поздрави
  Исабела Хамилтън

 6. Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес кредити? ипотечни заеми? земеделско и проектно финансиране? ние даваме всички видове заеми при 2% лихвен процент! Имейл за връзка (dakany.endre@gmail.com)

  Оферта за заем.

 7. Добър ден за всички вас!
  Това е да се информира широката общественост, че нашата кредитна компания е глобална кредитна организация, посветена на предоставянето на бързо обезпечени парични заеми на квалифицирани физически лица и дружества със субсидиран лихвен процент годишно. Ние помогнахме на многобройни лица и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате с нас, кандидатствате с надеждна компания, която се грижи за вашите финансови нужди. Ще се погрижим за вас през целия процес.

  ние предлагаме заеми на всички с нисък лихвен процент. Категориите кредити, които предлагаме, са изброени по-долу,

  НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ ЗАЕМИ;

  1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ
  2) ИГРАЧКИ
  3) Лични заеми
  4) БИЗНЕС КРЕДИТИ
  5) КРЕДИТИ НА СОБСТВЕНИЯ ДОГОВОР
  6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ
  7) Автомобилни заеми
  8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ

  Елате в нашия офис днес и се наслаждавайте на възможността за заем, както никога досега.
  И ако не можете да дойдете в нашия офис, можете да се свържете с нас по имейл:

  Г-жа ANA MICHAEL [anamichaelguarantytrustloans@gmail.com]
  Г-жа РУТ ДЖАМС [ruthjames608@gmail.com]

  Благодаря

 8. Уилямс Смит заемно дружество……
  Здравейте, williams smith застрахователни / заемни компании, заеми за частни заемодатели, шансовете на живота да ви помогнат. Нуждаете се от спешен заем, за да изчистите задълженията си или имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? един консолидационен или ипотечен кредит е необходим? Не търсете по-нататък, защото ние сме тук за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние осигуряваме средствата за хора, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари, за да плащат сметки, да инвестират в бизнеса с такса от 2%. Искам да използвам този носител, за да ви предоставим надеждна помощ и потребител и бих искал да предоставям кредит за информиране. След това се свържете с нас днес по електронна поща на адрес: (williamssmithfirm@gmail.com)……

 9. Уилямс Смит заемно дружество
  Здравейте, williams smith застрахователни / заемни компании, заеми за частни заемодатели, шансовете на живота да ви помогнат. Нуждаете се от спешен заем, за да изчистите задълженията си или имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? един консолидационен или ипотечен кредит е необходим? Не търсете по-нататък, защото ние сме тук за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние осигуряваме средствата за хора, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари, за да плащат сметки, да инвестират в бизнеса с такса от 2%. Искам да използвам този носител, за да ви предоставим надеждна помощ и потребител и бих искал да предоставям кредит за информиране. След това се свържете с нас днес по електронна поща на адрес: (williamssmithfirm@gmail.com)……

 10. Уилямс Смит заемно дружество
  Здравейте, williams smith застрахователни / заемни компании, заеми за частни заемодатели, шансовете на живота да ви помогнат. Нуждаете се от спешен заем, за да изчистите задълженията си или имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? един консолидационен или ипотечен кредит е необходим? Не търсете по-нататък, защото ние сме тук за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние осигуряваме средствата за хора, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари, за да плащат сметки, да инвестират в бизнеса с такса от 2%. Искам да използвам този носител, за да ви предоставим надеждна помощ и потребител и бих искал да предоставям кредит за информиране. След това се свържете с нас днес по електронна поща на адрес: (williamssmithfirm@gmail.com)

 11. Кредити за всякакви цели
  Предлагаме минималната сума от 5000 евро до 10 000 евро до 20 милиона евро
  При нисък лихвен процент от 2% заем
  Период: до 25 години в зависимост от размера на кредита, от който се нуждаете.
  Клиентите трябва да бъдат
  на възраст над 18 години
  Тази сделка е 100% сигурна за всички клиенти
  За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас по електронна поща:
  (Leonardodorafinance@gmail.com)

 12. Казвам се г-жа Ана Майкъл, услугата за онлайн обслужване на клиенти на гаранции за кредит TRUST. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си? Имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Имате ли нужда от консолидационен заем? Ипотечни или други цели? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Не търсете повече, защото сме тук, за да направим всичките ви финансови проблеми нещо от миналото! Даваме заеми на фирми, частни лица и надеждни физически лица с нисък и достъпен лихвен процент за определен период от 1-30 години и шестмесечен гратисен период преди началото на месечната вноска. Можете да се свържете с нас чрез
  Електронна поща чрез: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)

  НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ТИПОВЕ ЗАЕМИ;

  1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ
  2) ИПТИЦИИ
  3) Лични заеми
  4) БИЗНЕС КРЕДИТИ
  5) КРЕДИТИ НА ВЪТРЕШНИЯ КРЕДИТ
  6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ
  7) АВТОМОБИЛНИ ЗАЕМИ
  8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ

  Благодаря

 13. Здравейте,
  Това е да се информира широката общественост, че г-жа, успешна домашни любимци, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. Условията и условията са ясни и разбираеми при 2% лихвен процент. от
  USD $ 12,000 до $ 8,000,000, само евро и паунда. Давам бизнес заеми,
  Лични заеми, студентски заеми, автомобилни заеми и заеми за изплащане на вашите сметки. (Successpetloanfirm@gmail.com)

  ДАННИ НА ПОЛУЧАТЕЛЯ

  1) Пълно наименование: …………
  2) Държава: …………………
  3) Адрес: ………………
  4) Състояние: ………………
  5) Секс: ………………………
  6) Семейно положение: ……………
  7) Професия: ………………
  8) Телефонен номер: ……………
  9) Понастоящем длъжност на мястото на работа: …………
  10) Месечен доход: ……………
  11) Необходима сума на кредита: …………
  12) Срок на заема: ………
  13) Цел на заема: ……
  14) Религия: …………
  15) Подадохте ли преди ………
  Благодаря,
  Г-ца Success
                           (Successpetloanfirm@gmail.com)

 14. (MERIT Надежда компания за заемна фирма)
   
  Здравейте г-жа г-жа, заслуга надежда, заемодателят легитимен и надежден заем на заеми
  При условия и условия ясни и разбираеми при 2% лихвен процент. от
  USD $ 12,000 до $ 8,000,000, само евро и паунда. Давам бизнес заеми,
  Лични заеми, студентски заеми, заеми за автомобили и заеми за плащане на сметките. ако ти
  Нуждаят се от loana2
     Което трябва да направите, е да се свържете директно с мен
  В: (merithope6@gmail.com)
  Бог да те благослови.
  С уважение,
  Г-жа: заслужава Надежда
  Имейл: (merithope6@gmail.com)

  Забележка: Целият отговор трябва да бъде изпратен до: (merithope6@gmail.com)

 15. 100% финoнcиpoнĸ eт нoшoтo aeмпoния c ниcъa лиxвĸн пpeцĸнт eт 4%. Bиĸ пpĸдлoгoмĸ apĸдити нo физичĸcaи лицo, epгoнизoции, aeмпoнии и т.н. Boшият пpeцĸc нo eдeбpĸниĸ нo apĸдитo бъpзe и лĸcнe мeжĸ дo ви пeмeгнĸ дo зoĸмoтĸ пopи. Keжĸтĸ дo cĸ cвъpжĸтĸ c нoc пe имĸйл,
  Ѕрrіng-скѕh2016@аutlааk.саm

 16. APEX FINANCE, LLC

  Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли някакви финансови средства
  Бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? правя
  Имате нужда от заем, за да уредите дълга си или да платите сметките си или да започнете
  Хубав бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да го направите
  Да получите капиталов заем от местни банки / други финансови институции?

  Добрата новина сега е, че няма да има такса за по-нататъшно повишаване
  (Като например такса за регистрация, такса за обработка на заеми, съдебни такси и т.н.)
  Платени преди да ви бъде предоставен заем, тъй като се придържаме към международните валутни закони (Европейски съюз, международен валутен фонд).

  Имате ли нужда от заем или финансиране по някаква причина като:

  А) личен заем, разширяване на бизнеса,
  Б) стартиране на бизнеса, образование,
  В) консолидиране на дълга,
  Г) заеми с твърди пари

  Моля свържете се с нас на адрес (adambernard466@gmail.com), тъй като ние сме готови да ви служим по-добре сега.

  Сърдечни поздрави.
  Г-н Адам Бърнард
  изпълнителен директор

 17. Казвам се г-жа Ана Майкъл, управителят на GARANTEE TRUST LOANS. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си? Имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Имате ли нужда от консолидационен заем? Ипотечни или други цели? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Не търсете повече, защото сме тук, за да направим всичките ви финансови проблеми нещо от миналото! Даваме заеми на фирми, частни лица и надеждни физически лица с нисък и достъпен лихвен процент за определен период от 1-30 години и шестмесечен гратисен период преди началото на месечната вноска. Можете да се свържете с нас чрез
  Електронна поща чрез: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)

  НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ТИПОВЕ ЗАЕМИ;

  1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ
  2) ИПТИЦИИ
  3) Лични заеми
  4) БИЗНЕС КРЕДИТИ
  5) КРЕДИТИ НА ВЪТРЕШНИЯ РАЗХОД
  6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ
  7) АВТОМОБИЛНИ ЗАЕМИ
  8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ

  Благодаря

 18. (VICK MARALOAN FIRM COMPANY)
   
  Здравейте, г-жа, викам мара, заемодателя легитимен и надежден заем за заеми
  При условия и условия ясни и разбираеми при 2% лихвен процент. от
  USD $ 12,000 до $ 8,000,000, само евро и паунда. Давам бизнес заеми,
  Лични заеми, студентски заеми, заеми за автомобили и заеми за плащане на сметките. ако ти
  Нуждаят се от loana2
     Което трябва да направите, е да се свържете директно с мен
  В: (vickmara3@gmail.com)
  Бог да те благослови.
  С уважение,
  Г-жа: викай мара
  Имейл: (vickmara3@gmail.com)

  Забележка: Целият отговор трябва да бъде изпратен до: (vickmara3@gmail.com)

 19. Здравейте всички,

  Аз съм заемодател на частни заеми, надежден, надежден кредитор; Предоставям заеми на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихва от 2%. Ако ви е била отказана банка или финансова институция за още една причина за заема. Търсите ли бизнес заем, личен заем, жилищен кредит, заем за кола, студентски кредит, заем за консолидиране на дълга, необезпечени кредити и рисков капитал? Вие сте правилното място за Вашите кредитни решения Ако се интересувате от кредитна оферта, моля свържете се с нас по електронна поща (divineloanfirm622@gmail.com)
  пожелания,

  Божественото.

 20. Кредити за всички видове цели,
  Ние предлагаме на минималния размер на 10,000.00 евро до 20 милиона евро
  На по-нисък лихвен процент от 2%
  заем
  срок: до 25 години в зависимост от размера на кредита, което трябва.
  Клиентите трябва да
  Бъдете над о т на 18-годишна възраст
  Тази сделка е 100% сигурен за всички clents
  За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас чрез електронна поща:
  (jackblessingfirm@gmail.com)

 21. Здравейте всички,

  Аз съм Пери Уайт частен заем заемодателя с добро работно репутация, Perrywhitefirms@gmail.com Нанесете днес, ако имате нужда от спешен заем от компания с добра репутация, с добри условия и трудовите отношения, тогава трябва да се свържете с нас, както ние предлагаме заеми при достъпни цени лихвен процент от 3% и работата си с нас ще бъде добър опит. Ако се интересувате, се свържете с нас чрез имейл: Perrywhitefirms@gmail.com

  Очаквам вашия бърз отговор на моя имейл

  Пери Уайт

 22. Имате ли нужда от кредит? Това е да се информира широката общественост, че г-жа Ирина Фернандес, частен кредитор заем е за отваряне на финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заеми при 2% лихва за лица, фирми и предприятия с ясен и разбираем начин и ни condition.contact днес по електронната поща: (irenegironfernandez@gmail.com)

 23. Здравейте господине / госпожо,
  Ние осигуряваме средства за инвестиционни цели в форми на кредит към търсещите кредит, физически лица, юридически организации, фирми и др Инвестиционни са направени като:
  * Финансиране на проекти
  * бизнес кредити
  * Лични заеми
  * Консолидиране на дълг Ние дават заеми на всяко лице и компания при 2% лихва месечно. Върнете се към нас чрез имейл, както davidpetersonloanfirm1@outlook.com за повече информация.

 24. Здравей,
  Това е да се информира широката общественост, че г-н Villaspin Андерсън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (villaspinanderson@outlook.com)

 25. Здравейте, Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем и др ..?
  Ние сме в момента предлагането на личните и бизнес кредит на всеки заинтересован
  индивидуален
  при 2% лихвен процент от 1 до 30 години.
  Име:
  Дата на раждане :
  Пол:
  Семейно положение:
  Адрес:
  Град:
  Държава:
  Телефон:
  Заета сума:
  Заем Продължителност:
  Нетен месечен доход.
  Свържете се с нас: creditsolutionhome1@gmail.com

 26. В финансови затруднения и се наложи да започнат средства направя контакт: janedamilek@gmail.com с тях информация, за да ни позволи да одобри молбата Ви кредит при два процента лихва.

  име
  адрес
  град
  държава
  телефон
  факс
  заета сума
  продължителност на кредита
  професия
  месечен приход

  Джейн Damilek
  +233245353322

 27. Имате ли нужда от спешен заем, за да предлагате? Търсите помощ? Трябва финансиране, за да започнете вашия бизнес? ако е така, не се колебайте да се свържете с нас по електронната поща: jean.senekal40@gmail.com

  С НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ,

  Г-Жа Алекс Жан Сенекале.
  Главен Изпълнителен Директор
  Ръсел Финансова Организация
  Адрес на електронна поща: jean.senekal40@gmail.com

 28. Здравей,
  Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@gmail.com)

 29. Добър ден, търсещи убежище, и заем

  Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

  Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

  За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

  Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
  Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

  Надявам се, че вашата бърза реакция
  Phil Howardson

 30. ЗАЕМ ЗА ОФЕРТА ЗА ВСИЧКИ (КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА)

  Вие сте бизнесмен или жена? Вие сте във всеки финансов стрес? Имате ли нужда от пари, за да започнат свой собствен бизнес? Имате ли ниски доходи и е трудно да се получи кредит от местни банки и други финансови институции? Отговорът е тук, Анджела Давидс Loan Firm е отговорът. Ние предлагаме;

  а) лични заеми, разширяване на бизнеса.
  б) започване на бизнес и образование.
  в) консолидиране на дълг.
  г) заеми Hard пари.

  Въпреки това, нашият метод дава възможност да се посочи размерът на кредита е необходимо, а също и продължителността можете да си позволите да завърши погасяване на кредита с лихва в размер на 2%. Това дава реален шанс да се съберат пари, което трябва. Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас чрез: angeladavidloanfirm@gmail.com

 31. Добър ден, търсещи убежище, и заем

  Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

  Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

  За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

  Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
  Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

  Надявам се, че вашата бърза реакция
  Phil Howardson

 32. Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
  заем, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков
  капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
  институция за една или повече reasons.You в точното място за
  Вашите кредитни решения! Аз лично кредитор, давам заеми до
  фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от
  2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл mmaxwellloanfirm@gmail.com

  благодарности,
  Г-жа Джейн макс

 33. Имате ли нужда от заем? Вие сте бизнес мъж или жена, и имате нужда от заем, за да увеличите вашия бизнес ?? Имате ли нужда от капитал за започване на стопанска дейност? Каквото и да е проблеми по заеми могат да бъдат, тук идва от вашата помощ, тъй като ние предлагаме кредити на физически лица, така и за фирмите при ниска и достъпна лихвен процент.
  Свържете се с нас днес (carrenbenfirm@outlook.com или carrenbenfirm@gmail.com), за да получите вашия кредит днес.

 34. ДОСТЪПНИ Xmas КРЕДИТИ

  Здравейте всички, тук идва на достъпна Xmas заем оферта, която ще промени живота ви завинаги, СВИДЕТЕЛСТВО ЗА как съм попаднал заем, за да се смени проби ЖИВОТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО Моето име е г-жа Clency Dexter. Аз живея в САЩ Флорида и аз съм днес щастлива жена? Казах си аз, че всеки заем заемодателя, че може да се промени Broke моя живот и този на семейството ми, аз ще се позовават на всяко лице, което се търси заем за тях. Те дадоха щастие за мен и семейството ми, аз бях в нужда от заем в размер на $ 250,000.00 да започна живота си отново като вдовица с 3 деца имах предвид този честен и GOD опасявайки кредитиране заем компания онлайн, че ми помогна със заем от $ 250,000.00 САЩ Dollar, те наистина са GOD опасявайки Хората, работещи с реномиран заем компания. Ако сте в нужда от заем и вие сте 100% сигурни, за да изплати заема, моля свържете се с тях и моля да им кажа, че г-жа, Clency ли е позовал на тях. контакт чрез E_mail: rathancharodloancompany@gmail.com

  ДОСТЪПНИ Xmas КРЕДИТИ

 35. Смятате ли, че за получаване на заем? Вие сте сериозно, нуждаещи се от спешно заем, за да започнат свой собствен бизнес? Вие сте в дългове? Това е вашият шанс да се постигне желанието си, ние даваме лични заеми, бизнес кредити и корпоративни кредити и всички видове кредит с 2% лихва за повече информация се свържете с нас чрез електронна поща(RODRIGUEZHENRIETTALOAN@HOTMAIL.COM
  )

 36. Имате ли нужда от заем, за да ви помогне да плати сметката или ти трябват пари , за да започнат свой собствен бизнес свържете се с нас, както ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем да се свържете с нас чрез имейл andmoris @ yahoo.com за повече информация.

  Благодаря .

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here