СКАНДАЛНО: Поставят ли ви скоба на колата – не плащайте!!!

0
7625

Много често и на повечето казанлъчани се е случвало, ако паркират на неразрешено място в обществената зона на пътната мрежа, определена за паркинг, да получат фиш за глоба за неправилно паркиране.
Поставянето на скобата е определено от Закона за движение по пътищата като принудително задържане, но то може да се прилага само на платени места за паркиране при неплащане или при просрочване на времето, за което е платено.
Да, обаче, Зарьо Скобата в Казанлък /на заплата в общинска администрация, лично назначен от все-още-кмета Галина Стоянова и неин изключителен приближен/ поставя скоби където си иска. За целта издава квитанция с неустановен вид.
С такава се сдобих и аз и то напълно „оригинална“, има печат,  на който пише „Община Казанлък – Главен счетоводител“. Такъв печат се изготвя само за 15 минути, ако решиш да го изфабрикуваш. Т.нар. талон за глоба няма и  нужните реквизити. От него не става ясно, че е от регистриран в Община Казанлък кочан. Няма такова обозначение. Не съдържа име на нарушителя, причината за глобата и подписа на глобения. Както и основанието по общинска наредба или държавен закон. Не е индигиран и въобще не става ясно как данъчно се отчита въпросната бележка.
Мярката, която налага Зарьо Скобата /Светозар Запрянов, общинският служител, силно приблежен до кметицата Стоянова/, противоречи на Закона за движение по пътищата. Законът позволява автомобилите на нарушители единствено да бъдат извозени до патер-паркинг, но не и блокирани.
На практика вместо да се освободи пътя и да се улесни движението, скобите създават трайно нарушение и затруднение за движението.
Затова моят съвет е -пазете си квитанциите за платените пари за скоби, защото ако Административният съд ги обяви за незаконни, ще се наложи Община Казанлък да връща пари.
Актовете на автомобили, паркирани в нарушение на Закона за движението по пътищата и блокирани с техническо средство (скоба), са нищожни, тъй като Общинският съвет е извън правомощията си да предоставя на службите по спазване и контрол на задълженията по ЗДвП право принудително да задържат неправилно паркирани автомобили извън зоните за платено паркиране. Нормата е и незаконосъобразна, доколкото противоречи на чл.167 от Закона за движение по пътищата и не съответства на целта на закона.
Оспорващите случаи сочат, че принудително задържане на МПС чрез поставяне на скоба, може да бъде използвано тогава, когато автомобилът се намира в зона за платено паркиране, обозначена със съответния знак като такава, но не е заплатена дължимата такса за това.

Няма друг случай, предвиден в закона, в който МПС може да бъде принудително задържано, чрез поставяне на техническо средство – скоба. В случаите, когато МПС е паркирано в нарушение на ЗДвП,  може да бъде налагана принудителна мярка – преместване на паркираното МПС без знанието на водача, но не и принудително задържане на МПС на същото място чрез поставяне на скоба.

„Принудителното задържане на МПС от своя страна не води до отстраняване на нарушението, а напротив – създава предпоставки за продължаването му, тъй като МПС може да не бъде потърсено дълго време или да не може да бъде своевременно преместено именно поради поставената скоба“.
След като неправомерно се слагат скобите, неправомерно се събират и таксите за освобождаване на автомобилите.
Отделен е въпросът каква стойност има квитанцитя, издавана от Зарьо Скобата. Тя не е регистрирана по Закона за ценните книжа и противоречи на Наредбата за прилагането му.

Друг е въпросът, че Зарьо Скобата се мъчил да отпечата собствен кочан и вероятно е раздал квитанции и от него. За това разполагам с доказателства.
Уажаема госпожо, Стоянова – крадат ни! Не викам, а крещя! Искахте да докладваме преди три години, ако видим някой да краде новозасадени рози. Искате сега да донасяме, ако видим, че някой вандалства из „Розариума“.

Сега ме чуйте, госпожо Стоянва, и знайте,че ако решите да сравнявате фалшиви и оригинални квитанции – има хартия, размер на шрифта, лазерен или офсетов печат, крачка на ножа, с която се режат квитанциите, мастилото на печата и т.н . Ако решите, можете да се убедите бързо, че Ви мамят и Вас, а най-вече нас, с Вашата благословия, Вашите подчинени-нас, казанлъчани.
Забравих, че във всички общини подобни квитанции са защитени с холограмни стикери.
Разполагам и със запис, който едва ли ще Ви хареса. Но, ако сте смела, ще го видите и ще узнаете колко мерзки могат да са блюдолизците Ви.
Зарьо, за теб знам, че първата ти дума ще е „Ще те съдя!“ Съди ме – да видим кой с какви доказателства е. И защото съдът не подминава дребни далавери на гърба на електората  А и електоратът вече не е толкова наивен. И за четири години има своите култови антигерои от кръга на властта. Постигнахте го! Браво! Бушоните Ви са перфектни! С Вашето благоволение, кмете!  Или е нещо друго?

МГ Вис виталис и Десислава Петкова

П.П. Справка показва ,че тази година Община Казанлък е отпечатала квитанции от номер 126901 до 139899 .Това говори ли ви нещо?

10931478_883368758361677_5152741760223417396_n

10931185_883368908361662_7774763108031759838_n

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here